РАДИО РЕКЛАМА УСПЕШНИ МЕТОДИ

Във времето на мобилните комуникации и достъпността радиото остава един от безспорните лидери в областта на медиите. Достъпно е по всяко време, обхваща възможно най-широка аудитория и изисква минимално вложение на средства. Един радио апарат е доста по-евтин от един телевизор и за него не са необходими допълнителни аксесоари. Едно от най-големите предимства на радиото е, че можеш да го вземеш навсякъде със себе си. От спалнята до банята включително. В колата слушането на радио е истинска традиция. Бързо и лесно достъпно радиото е възможно най-олекотената от към разходи за реклама медия. Липсата на картина е колкото недостатък, толкова и предимство, особено за хората,  които са постоянно на път.

УСПЕШНА РАДИО РЕКЛАМА

Едно от предимствата на добрата радио реклама е, че всяка една реклама се откроява, тъй като няма картинка в нея и около нея, която да разсейва потребителите. Всяка радио реклама е сама за себе си, което съвсем не е така в едно списание или уеб сайт. Много често там до вашата реклама ще намерите сложени още, а някоя от тях може да е на конкурентна фирма.

Друго предимство на радио рекламата е, че сте в контакт с таргет групата си постоянно и им давате информация за вашия продукт. Радиото разчита на повтаряемостта на рекламните си блокове, а всички знаем, че „повторението е майка на знанието“. Колкото по-често чуват за вас, толкова по-голяма е вероятността да ви запомнят с вашата радио реклама. Това от своя страна гарантира една последователност на рекламната радио кампания, която неминуемо ще доведе до успех.

радио реклама

Радио реклама – Защо е толкова добра идея

Защото е евтина. Обхваща всички възрастови и таргет групи без нужда от предварително проучване и анализ от страна на рекламодателя. Тези статистики са налични във всяко едно радио, което олекотява бюджета за реклама.

Радио рекламата е сравнително лека за изработка. Не са необходими костюми, декори, грим, видео оператори, сценаристи, гримьори, фризьори и т.н. , което също спестява доста средства. Единственото, което ви е необходимо за една наистина добра радио реклама е подходящ текст. Оптимална дължина – препоръчително около 30 секунди, подходящ глас (или няколко гласа) с прецизна дикция. Както и добре оборудвано студио с най-важното – много добър тонрежисьор. От него зависи качеството на записа, монтажа и крайния продукт, който ще стигне до слушателите.  В правенето на радио реклама се набляга на гласовия израз на съдържанието на думите, затова е много важно как ще бъде прочетен текста на вашата реклама. Той трябва не просто да бъде прочетен пред микрофона, а да бъде „изигран“ от четящия в рамките на определеното време. Така се получава своеобразен радио театър, които слушателите много харесват.

Голямо предимство на радиото е, че на приемлива цена можете да изработите няколко варианта с различна дължина на вашата радио реклама, които да се редуват в различните часови пояси.

В радио рекламата наблягате повече на съдържанието, отколкото на външния вид. Създавайки една адекватна и атрактивна радио реклама вие печелите благоразположението на аудиторията с минимални усилия. Липсата на повтаряеми думи и фрази, подканващи към действие, показва добро ниво на развитие на фирмата ви. Информативния характер на рекламния клип допълва това впечатление. Крайният резултат е информирани помнещи вашата марка потребители, а това води до повишаване на вашите продажби в перспектива.

Радио Реклама – радио рекламна кампания

В зависимост от това колко голям таргет сте си определили имате право на избор от различни видове радио програми – музикални, информационни, радио програми с културна насоченост. Така може да изберете дали рекламата да достигне голям брой хора или да е концентрирана в определен кръг от слушатели. Това е много важно за една успешна радио рекламна кампания. Всяко радио има точно определени граници на таргет групата, която го слуша, и затова избирането на програма, в която да излъчвате става значително по-лесно. Такава строга селекция в значително улеснение за рекламодателя.

Още едно предимство е сътрудничеството на радиата с други електронни и печатни медии. Много често тази връзка се използва при договаряне на условията за радио реклама. Понякога на цената на едно получавате две – например радио реклама и реклама в уеб сайт, свързан с радиото, което сте избрали.

Гъвкаво, целенасочено, настъпателно и безсорно ефективно – радиото е една от най-добрите възможности за успешна, разнообразна и сравнително евтина реклама. Радио рекламата не е панацея и не бива да очаквате моментално повишаване на продажбите си. В дългосрочен план обаче, заради повтаряемостта, на която всяко едно радио залага, радио рекламната кампания е възможно най-добрия избор в съотношението цена-качество.

Запис на радио реклама при нас – цени:

Рекламно съобщение до 10 секунди – по договаряне

Рекламен клип и аудио запис на съобщение до 30 секундипо договаряне 

Рекламен клип и аудио запис на съобщение от 30 секунди до 1 мин по договаряне

Рекламен клип и аудио запис на съобщение над 1 минутапо договаряне

*Рекламното съобщение е с дължина до 10 секунди. То съдържа информация, свързана с различни продуктови промоции, посетителска информация, анонс на събитие и други. По преценка на рекламодателя може да се добави музикална подложка.

** Рекламен клип е съобщение с дължина между 10 и 30 секунди с музикална подложка по желание на рекламодателя. В него има различни аудио ефекти. Добре направения рекламен клип стига бързо до голям брой хора. Той има максимално въздействие върху потребителите и достига широка аудитория с малък разход на средства.

Цените са за направата на един готов за излъчване в ефир радио рекламен клип. За изработка на няколко варианта на един и същи клип цената е по договаряне в зависимост от изискването на клиента. Изработката е в рамките на два работни дни след деня на записване на клипа. (При по-ниска натовареност на звукорежисьорите ни рекламите стават готови още в същия ден.)

 

радио реклама Global Web Design BG
Работно време: Пон.-Петък от (9:30 ч.-18:00 ч.)
Телефон: +359 884 561 731
Лице за контакт: Георги Банов
Е-Поща: globalwebdesignbg@gmail.com