CRO ОПТИМИЗАЦИЯ НА КОНВЕРСИИТЕ

КАКВО Е CRO ОПТИМИЗАЦИЯ НА КОНВЕРСИИ И ЗАЩО Е ВАЖНА

Често срещан проблем в онлайн магазините е, че трафикът от посетители не води до реални продажби ( конверсии ). Това води до ниски приходи за онлайн магазина и лоши финансови резултати.

КАКВО Е CRO ОПТИМИЗАЦИЯ НА КОНВЕРСИИ И ЗАЩО Е ВАЖНА?

CRO оптимизация на конверсии ( conversion rate optimization ) е процес, в който се обръща трафика от реални посетители на даден онлайн магазин в реални продажби. Цените на тази услуга варират, но определено тя не е евтина. Себестойността на този труд е толкова голяма, че ако получите оферта, която ви се стори ефтина, то можете да бъдете сигурни, че крайният резултат ще е близък до нулата.

CRO ОПТИМИЗАЦИЯ ПРОЦЕС НА РЕАЛИЗАЦИЯ

Процес на cro оптимизиране на конверсии
– Анализиране
– SEO анализиране
CRO анализиране
– Анализиране на технически грешки
– Анализиране на маркетинг инструменти
– Анализиране на бюлетин на форма
– Отстраняване на технически грешки
– Отстраняване на SEO грешки
– Анализиране на дизайна
– Редизайн на елементи и реформа
– Пренаписване на дадени текстове
– Залагане на ремаркетинг инструменти и функции
– Предлагане на Фунии за продажби

Еднократна цена на услугата: ТУК
( цената се определя според големина на онлайн магазина )

CRO – CONVERSION RATE OPTIMIZATION

Процеса по CRO оптимизация е сложен и всключва в себе си анализиране на проблемите, водещи дадения онлайн магазин до лоши финансови резултати. След установяването им започва работата по тяхното отстраняване чрез редица вече тествани и работещи маркетинг похвати. Не очаквайте, че всичко ще стане с магическа пръчица за 10 дни. Този процес отнема доста повече време и неговата продължителност зависи от боря на грешките и техния размер. Колкото повече грешки открием, толкова повече работа ще имаме и толкова повече време ще отнеме.

 CRO ОПТИМИЗАЦИЯ и УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПРОДАЖБИТЕ

След като се отстранят всички технически проблеми се изчистват и всички маркетинг и редизайн проблеми. Залагат се правилни маркетинг и ремаркетинг функции в онлайн магазина чиято цел е автоматизация и пренасочване на трафик. Например една функция за забравена количка и редовно изпращане на имейл или нотификация може в даден момент да доведе до продажба, но на друг продукт. Автоматичният бюлетин след продажба също играе много важна роля. За всеки онлайн магазин е важно да има секция ( ПРОМОЦИЯ ), защото доста често потребителите гледат първо там. За да се генерира продажба всеки детайл е важен – от описанието до цената и как чисто визуално е поднесена информацията. Не подценявайте и опциите за социално споделяне, както и ЧАТ на живо (било то фейсбук чат или друг онлайн чат) във вашия онлайн магазин. Често хората искат да питат и да им се обърне внимание за да купят дадена стока.

cro оптимизация